MENÜ

 

Új Skoda Fabia 2015

A teljesen új Skoda Fabia-ra még mindig több, mint 18 hónapot kell várni, a hivatalos bemutatójáig,  de már az úton jól teljesít - a jelenlegi VW Polo-nak álcázva.  A Skoda új design nyelvét alkalmazzák az új Fabia-n is, amit a Vision D koncepció megalapozott, és a 2011-es Genfi autókiállításon mutattak be - minimalista és konzervatív, mint látható az új Octavia-n és Rapid-on.

A Fabia vonásainak hasonlóan diszkrét a megjelenése, a széles hűtőráccsal, szögletes fényszórókkal, és a LED hátsó lámpákkal. Viszont visszatér a jelenlegi modell felhajló ablakvonala, a C-oszlopon és valószínű, hogy a Skoda megint kínál majd a Fabia-hoz külön színeket a tetőhöz, a felnikhez és a külső visszapillantókhoz. A Fabia a VW PQ24 platformján ül - a generáció váltás előtt még a Polo, a Seat Ibiza, és az Audi A1 is ezt használja, de 2015-ben mikor megérkezik az új Fabia, már az új platformra épül.

A kocsinak várhatóan hosszabb tengelytávja lesz, aminek köszönhetően a hátsó lábtér növekedése lesz az eredménye. Az autó plusz súlyokat kapott, a kerekekhez, hogy a valós terhelést biztosítják, a teszteknél. A jelenlegi Fabia 2007-ben kezdte meg pályafutását, de a VW csoporton belül is ez a legrégebbi a kategóriában, amit várhatóan először fognak lecserélni a Polo, az Ibiza, stb. modellek előtt. Amikor az új verzió generáció megérkezik a márkakereskedésekbe, várhatóan az alapár emelkedni fog, ami a jelenlegi modell esetében 2 785 340Ft / 8 717 €.

2013. 06. 07., 11:04:00

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet