MENÜ

                                                                                                                                                

Audi Quattro Sport

Vázlatok megerősítették, hogy az Audi visszahozza a Quattro modelljét, és az egy hónap múlva megnyitó Frankfurti kiállításon mutatkozik be. A kocsi alapja az RS7 szerkezete, a kocsi ára pedig jóval magasabb lehet - még az R8-nál is - az összeszerelése Neckarslum-i gyártósorra kerülhet, Németországba.

Az Audi tervező csapata, a Quattro Sport-ot, a 2010-es Quattro Concept-en alapszik, de az nagyobb, hosszabb tengelytávval készül, és több design nyelvet használ az eredeti 1980 UR Quattro-tól. Az új Quattro ismert márkák modelljeivel is felveheti majd a versenyt, mint pl. BMW, Mercedes, Subaru, vagy éppen a Jaguar sport modelljeivel. Az új Quattro Sport egy twin-turbo 4.0 literes benzinmotort kap, ami kb. 40 lóerővel lesz erősebb, mint az RS7. A kocsi teljesítménye kb. 590 lóerő, és a nyomatéka 600 Nm. Az Audi már a hybrid modellt készít a gyártásra érett modellből, mivel ez van legközelebb a jövő felé, még hozzá plug-in hybrid-et.

Az információk szerint az autó 110 kW-os V8-ast és elektromos motorok kombinációját fogja megkapni, a gyártásra érett modell. A gyorsulása várhatóan kevesebb, mint 3 másodperc 100 km/órára, és a csúcssebessége 300 km/óra. Az elektromos motorja a V8-as benzinmotor és 8 fokozatú automataváltó között kapott helyet. A kocsi várható összteljesítménye 700 lóerő és a nyomatéka 1 195 Nm. A Quattro lesz a leggyorsabb az Audi modelljei közül, és kb. 50%-kal nagyobb hatótávja lesz tisztán elektromosan, mint a BMW i8-nak.

2013. 08. 15., 09:41:07

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet