MENÜ

                                                                                                                                           

2015 Chevrolet Colorado

Chevrolet bemutatta 2013 Los Angeles Auto Show-n, az új mid-size truck-ját. A kocsi legnagyobb ellenfele, a Japán Toyota Tacoma lesz, a hazai piacon. A kocsi értékesítése 2014 elején kezdődik meg, ahogy a nagy Japán rivális Toyota Tacoma pikcup-é is. A közepes méretű pickup-ok eléggé eltűntek, az Amerikai piacról a legutóbbi időben, mint az Amerikai Ford Ranger, utána 2011-ben a Dodge Dakota is. Az új Colorado, kemény ellenfél lesz a kategóriájában, a következő két évben.

  

A Colorado előtt, már a Chevrolet bemutatta a megújult full-size Silverado 1500-ast, és hamarosan a legnagyobb Silverado-ról, is megmutatnak néhány részletet, ami az új 2015 Silverado HD lesz. A Colorado 2004-ben jelent meg először a piacon, amikor is leváltotta az S10-et, de S10-néven még forgalmzták a kocsit, Ausztráliában és Brazíliában. Az új modell meghajtásáról, először csak két erőforrás közül lehet majd választani, az egyik az alap 2.5 literes négyhengeres motor 193 lóerővel, és 250 Nm-es nyomatékával. A kocsihoz még elérhető lesz egy nagyobb, és erősebb benzinmotor, ami már egy Amerikában hagyományosabb V-motor.

    

                2.5 literes négyhengeres                     3.6 literes V6-os              Duramax 2.8 literes néghyngeres dízel

A 3.6 literes V6-motor 302 lóerő, és 366 Nm nyomaték leadására képes. A kocsihoz 2016-ra, még egy dízel erőforrás is elérhető lesz, egy Duramax 2.8 literes négyhengeres dízelmotor formájában. A kocsit globális piacon szeretnék értékesíteni, és ezért lesz elérhető elsősorban dízelmotor is a kocsihoz. Az új Colorado-t lehet, majd választani Extended Cab-vel (2 ajtós), Crew Cab-vel, és 6-szamélyes Crew Cab-vel (5-ajtós).  Az új modellhez három felszerelés lesz elérhető, a WT, az LT , és a Z71, plusz ezek mellett még 2WD kétkerék meghajtással, és 4WD összkerék meghajtással is lehet majd választani. A WT, és LT felszerelés a visszafogodt, krómmal a hűtőrács körül, és a Z71 a keményebb verzió, ami inkább off-road-hoz közelít, mint, a hétköznapi pickup-hoz.

  

A kocsi futóművén is javítottak, és már elektromos kormány rásegítővel szerelik. A fékeknél is van újítás, ami az új Duralife féktárcsák jelentik, és állítólag hosszabb élettartamuk van. A kocsihoz még GM G80-as hátsó differenciál zár is elérhet, de a legmagasabb felszerelésnél, a Z71-hez már alap felszerelés tartozéka. A kocsinak, még a súlyát is csökkentették, az alumínium motorháztetővel, és az aerodinamikai fokozottan zárható ráccsal, ami országúton jelentősen csökkenti a fogyasztást. A 2015 Colorado utastere, kényelmes, komfortos lett, a stílusos külső megjelenés mellett. A kocsi alapfelszerelésnél, csak kényelmes szövet üléseket kap, de bőr kárpit is elérhető, az opciós listáról. A pickup technológia terén sem marad el, a 8”-os színes érintőképernyővel (az LT és Z71), a muliple USB portokkal, a 3.4”-es információs kijelzővel, és az  elérhető OnStar és MyLink rendszerek gesztus, és természetes nyelvű hang felismeréssel.

Biztonsági felszerelései sem maradhattak ki a felsorolásból, amik tartalmazzák az alap 6 légzsákot, a hátsó tolató kamerát, és elérhető lesz hozzá az ütközés figyelmeztető rendszer, és a sávváltásra figyelmeztető rendszer (index nélkül). Az off-road-hoz igazított Z71 felszerelésű modell, még kap StabiliTrak menetstabilizálót,  trailer sway control-t ( utánfutó billegés vezérlő rendszert), visszagurulás gátlót, és lejtment vezérlőt. 

2013. 11. 21., 11:18:49

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet