MENÜ

 

Új Ford Mondeo: Friss hírekkel

Az új Ford Mondeo értékesítésének kezdete 2014 végén kezdődik csak. Az új Mondeo jön majd az új 1.5 EcoBoost benzinmotorral, aminek hasonló teljesítménye és nyomatéka lesz, mint a jelenlegi 1.6 EcoBoost motornak (150 LE és 240 Nm). Az új erőforrásnak alacsonyabb a CO2-kibocsátása, és az fogyasztása. Az Európai piacon megjelent 1.0 EcoBoost 3 hengeres egység is megjelenik. Az új Mondeo ezzel a motorral, a legtisztább autó lesz kategóriájában, a 130 g/km alatti CO2-kibocsátásának köszönhetően. A maradék motor felfrissül, a dízelmotorok közül amik újak lesznek az a 2.0, és az 1.5 TDCI motorok, plusz az 1.6 és 2.0 EcoBoost motorok. A kocsihoz alap felszerelésként 6 fokozatú kézi sebességváltót adnak, de opciós listáról elérhető lesz duplakuplungos 6 fokozatú Powershift váltó is.

Az új Mondeo méretei 4 869 mm hosszú, 1 852 mm széles, és 1 476 mm magas - azonos méretű a jelenlegi Mondeo-val, de alacsonyabb négy cm-rel. A tetőoszlopok vékonyabbak, amik a biztonságosabb kilátást segítik. A bemutató autó 19"-es felniket kapott, ami a Zetec felszerelés szintnél lesz elérhető. Az új hűtőrács és fényszórók ihlet adója az Evos concept volt, ami már az új Kinetic design nyelv szerint készült. A vezető központú utastér, puha tapintású műanyagokkal és szövetekkel jön, az ajtókon és műszerfalon. Ezeken kívül nagyobb helyet kínál, és az ülések is új tervezésűek. Az új Mondeo-ban, a legújabb technikai újdonságok is megjelennek, mint a Ford SYNC, Microsoft által fejlesztett szórakoztató rendszer.

The Truth About Cars tesztje a Ford Fusion 1.6 EcoBoost-ról:


A SYNC rendszer lehetővé teszi, hogy a telefont összekapcsoljuk a rádióval, Bluetooth-on keresztül, emellett internet hozzáférést is biztosít. A MyFord Touch rendszer pedig lehetővé teszi a hangvezérlést. A vezetőt segítő rendszerek közül az autó tartalmazza, a sáv váltásra figyelmeztető rendszert (indexnélküli sáv váltásnál figyelmeztet), fáradság érzékelőt, aktív sebességtartó automatikát, holttérfigyelő rendszert, és parkolás segítő rendszert. A Mondeo kombi verziója is érkezik majd, nem sokára a Mondeo liftback után. A kombi változat információk szerint 2015-ig biztos nem érkezik meg. A Mondeo Graphite, és Titanium X felszerelések lesznek a legalacsonyabb áron, és 2.0 TDCI motor is takarékosabb lett, újratervezés után.

2013. 04. 27., 00:46:04

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet