MENÜ
   
 

Új Škoda Rapid Spaceback

Az új Škoda Rapid Spaceback várható érkezése januárban lesz, de már a Škoda hazájában Csehországban, már a teljes árlista, konfiguráció, és a katalógus is kész van a kocsiról. Az alapmotor az 1.2 Mpi lesz, 75 lóerős teljesítménnyel, mint a lépcsőhátú Rapid-ban. A kocsi fiatalosabb lett, de a csomagtere csak 415 literes, amit 1 380 literig bővíthetünk a hátsó ülések ledöntésével. A Rapid Spaceback motor választéka tartalmazza az 1.2 Mpi 75 lóerős 3-hengeres motort, a 86 és 105 lóerővel rendelkező 1.2 TSI-t, és a 122 lóerős 1.4 TSI-t szintén automata DSG váltóval, mint a lépcsőhátú verziónál.

 
 

 

2014 Škoda Rapid Spaceback - A sportos 5-ajtós megjelenéssel, mint egy Audi A3 Sportback -

 
  A benzinmotorokat már felsoroltam, most a dízelt választóknak elérhető motorok következnek: 1.6 CR TDI 90 vagy 105 lóerővel (105 lóerős dízelt már teszteltem a jelenlegi modellből), és még lesz egy takarékos változat a 90 lóerős dízelből, aminek elég 3.8 liter üzemanyag 100 km-re, és 99 g/km a CO2-kibocsátása. A GreenLine modell fogyasztás csökkenése köszönhető, az aerodinamikai elemeknek, valamint az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsoknak.  A kocsi alapfelszerelése az Active nevet kapta, és emellett még két felszerelés van, ami egész Európába azonos marad, egy pár ország kivételével. A 3-felszerelés szint a következő Active, Ambition, és az Elegance. Az alap felszerelések még kiegészülhetnek olyanokkal, mint pl. a Fresh Active, GreenLine, vagy mint a Fabia-nál ismert egyedi felszereléssel, mint a Monte Carlo.  
 

 

Škoda Rapid Spaceback - int -

 
 

Az autó induló ára az említett alap 3 hengeres motorral, és az alap felszereléssel 292 900 cseh korona (kb. 11 500€/ 3,4 mil. Ft), ami várhatóan Magyarországon és Szlovákiában is azonos marad. Mindegyik felszerelés szint tartalmazza, a Day Light nappali világítást, az elektromosan állítható és fűthető visszapillantókat, az ESP-t, és a függönylégzsákot. Az egyel magasabb felszerelés szint hozzáteszi, a 15”-ös felniket, a klímát és a fedélzeti számítógépet. A csúcsfelszerelés az Elegance lesz, még az előbbi két felszerelésen kívül, hozzáteszi a 16”-os alu. felniket, a Climatronic klímaberendezést, az alumínium betéteket, az utastér króm elemeit, és a ködfényszórót, kanyarvilágítással. A kocsi rendelése már nyitott, Csehországban, Egyesült Királyságban, és várhatóan Magyarországon,  Szlovákiában is megnyitják a rendelési könyvet, de a kocsi várható érkezése 2014 elején lesz. 

 

2013. 10. 04., 16:12:43

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet