MENÜ

 

2014 Honda Civic Tourer

Honda egy újabb Civic változatot mutatott be, ami a stílusos megjelenésű  kombi Civic. Az új modell azoknak fog készülni, akik már családosok, de ugyanazt a vezetési élményt akarják, mint amit az 5 ajtós Civic kínál. Az új modell a kategóriájából, nagyon kiemelkedik, az egyedi stílusával, de mellette méretes csomagtere van. A 2014 Civic Tourer megkapta a Civic 5D DNS-ét, amivel a kifinomult, areodinamikai karosszériát kapott. A kocsi külseje mellett az utastere a B-oszlopig azonos lesz, az 5 ajtós változattal design-ban is.

  

A kocsi külseje erőt sugalló vonalakat kapott, mintha a kérékjáratok ki akarnának törni a karosszériából. A tervezőitől a kocsi még kapott hátsó, és oldalsó légterelőket is, amik sokat dobnak a kocsi megjelenésén. A Tourer hosszabb lett 235 mm-rel, az 5 ajtós Civic-nél, és a csomagtartója 624 liter alaphelyzetben, de akár 1 668 literig bővíthetjük, a hátsó ülések ledöntésével, plusz sík csomagteret kapuk. A Honda Civic Tourer-ből sem hagyták ki, a Magic seat nevű üléseket, amiket kedvünk szerint variálhatunk, az ülések ülőapját is felhajthatjuk, úgy akár egy TV-t, vagy magasabb virágokat is vihetünk a kocsival. A Civic tourer-ben is az első ülés alatt kapott helyet az üzemanyagtartály, aminek köszönhetően, a kocsi csomagtere jobban kihasználható, amit mutat a méretes csomagtér padlójába rejtett rekesz, amibe akár két nagyobb bőrönd is elfér.

      

A kocsi érdekessége, ami az első sorozatgyártású hátsó adaptív lengéscsillapítós autó. A kocsi futóművet három fokozatban állíthatjuk, ahogy éppen szeretnénk használni. A kocsi a Comfort módban a legnagyobb kényelmet nyújtja, és lágyabb lesz a futóműve, a normál módon egy hagyományos futóművel szerelt személyautó kényelmét biztosítja, és a harmadik a Dynamic mód, amiben a kocsi a legsportosabb oldalát mutatja meg, és keményebb lesz a futómű beállítása. Az új modell két motorral lesz elérhető, egy benzines és egy dízel erőforrással, ami közben változhat. A választható dízelmotorok között, csak ez új fejlesztésű 1.6 i-DTEC dízelmotor van, a kategóriájában legkönnyebb motor. A kis 1.6-os dízelmotor 120 lóerő, és 300 Nm nyomaték leadására képes.

  

A gyártó szerint a fogyasztása is nagyon alacsony, ami 3,8 l/100 km-es fogyasztást jelent, és 99 g/km-es CO2-kibocsátást. Az új dízelmotort jelenleg csak, a CR-V és az 5 ajtós Civic használja. A kocsihoz még egy 1.8 i-VTEC benzinmotor is elérhető, aminek már nagyobb, a fogyasztása 6,2 – 6,5 l/100 km. A sport kombi gyorsulása ezzel a motorral 9.2 másodperc 100 km/órára. A kocsi ezek mellett, még új biztonsági rendszereket is tartalmaz, ami még jobban segíti a vezetőt, ami egy családi autónál jól fog jönni.  Az új kombi Civic-hez elérhetők lesznek csomagok is, mint a Sport pack, Cargo pack, Convenience pack, Aero, és a Design pack. A csomagokkal még egyedibb lesz a kocsi, és csak 17”-es és 18”-as felnik lesznek hozzá.  A kocsit szintén Nagy-Britannia-ban fogják készíteni, ahol a motort is szerelik össze, ami csak az Európai piacra készül „1.6 i-DTEC motor”. A kocsi várható érkezés 2014-ben lesz, és az áráról még nincs információnk.

2013. 11. 25., 16:35:04

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet