MENÜ
   

 

 

 

Új Corvette C7 Stingray

Az új Corvette bemutatásával, a teljesen új formavilág jelenik meg a Corvette sorozatban, ami a StingRay nevet is megkapta a különlegessége miatt. A különlegessége az új technikai megoldásokban, új fejlesztésekben, és a design világában rejlik. “Akárcsak a ’63-as Sting Ray, a legjobb Corvette-k élvonalbeli képességeket, csúcstechnikát, lélegzetelállító designt, és vérpezsdítő vezetési élményt nyújtanak,” mondta a General Motors North America elnöke, Mark Reuss. A kocsi teljesítménye kb. 450 lóerő (335kW) és a nyomatéka 610 Nm, de a képességei javultak az előző generációknál. A gyorsulása becslések szerint kevesebb, mint 4.0 másodperc lesz, és a kanyar keresztgyorsulása is 1 g-nél nagyobb lesz, ami ritkaság utcai autóknál.

 

2014 Corvette StingRay - C7  

A teljes Corvette generáció (C1 - C7)

 
Az új sportkocsi ezen kívül a legtakarékosabb lesz a Corvette sorozatból, a 10.7 literes átlagfogyasztásával. Az új C7 Corvette StingRay, mindössze két alkatrészt vesz át a kifutó modellből a C6-os Corvette-ből. A kocsi új vázat és a futóművet kapott, a hajtómű és a vezetőtámogatás mellett. Az utasterét valódi Carbon-val, alumíniummal, és kézzel varrott bőrrel burkolták. A Corvette-hez kétféle ülés választható – mindegyik pehely könnyű magnéziumvázú, és remekül tartja a testet, valamint két darab 8 colos képernyőn keresztül kapjuk majd az információkat, és a szórakoztató rendszerhez is kapcsolódik.  

 

2014 Chevrolet Corvette StingRay

 
A fejlett hajtómű-technika egyik eleme az 5 választható mód a Drive Mode Selector választó gombbal, amely a jármű 12 paraméterét hangolja a vezető stílusához. Az új 7-fokozatú kézi sebességváltóhoz tartozó aktív fordulatszám-illesztés (Active Rev Matching) pedig előre felkészül a váltásokra, és úgy állítja be a motor fordulatszámát, hogy mindig tökéletes legyen a kapcsolás. Az új 6.2 literes LT1 V8-as motor jellemzői, a közvetlen befecskendezés, az Active Fuel Management elektronikus felügyelet, a folyamatosan változó szelepvezérlés, és a teljesítményt fogyasztáscsökkenés - a növelt égésrendszerrel.   

 

2014 Corvette StingRay - részletek -

 
A szoborszerűen megformált karosszéria versenypályán kipróbált aerodinamikája a fogyasztást csökkenti a kis légellenállással, ugyanakkor stabilizálja az autót. A világításról gázkisüléses fényszórók, és fénydiódák (LED) gondoskodnak. A Corvette-vel ha versenyezni vagy pályázni akarunk, akkor a következő csomagot érdemes megrendelni hozzá, ami a Z51 Performance Package, aminek része az elektronikus felügyeletű differenciálzár, a száraz karteres kenés, az integrált fék, a differenciál- és váltó-hűtés, valamint a nagy sebességű stabilitást tovább fokozó aerodinamikai csomag.  

  

1954 Corvette C1, 1966 Corvette C2, & 1972 Corvette C3

 

  

1987 Corvette C4, 2001 Corvette C5, & 2013 Corvette C6

 

Az új Corvette Stingray a GM Bowling Green (Ky.) összeszerelő üzemében készül, amit 131 millió dollárért korszerűsítettek, és például 52 milliót költöttek a karosszéria-üzemre, ahol most először házon belül gyártják az alumíniumvázat is.  A márkakereskedésekbe csak 2013 harmadik negyedévében érkezik meg.

- Kartos Patrik -

2013. 01. 14., 21:35:23

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

2013 Chevrolet Corvette 427 (C6)

 

 

 

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet