MENÜ
   
 

HU  

 
 

Škoda Rapid, első információk és képek 

 
Škoda megmutatta az első hivatalos képeket az új Rapid-ról. Az új modell a Fabia és az Octavia között foglal majd helyett, és olyan modellek riválisa lesz, mint a Renault Fluance vagy a VW Jetta. Az értékesítése novemberben kezdődhet meg. Az alapára kevesebb, mint 4 000 000 Ft lesz - amivel olcsóbb lesz, mint a Focus, és a Golf.
 
 

2013 Škoda Rapid

 
 

A Rapid kisebb változtatásokon kívül megegyezik a MissionL prototípussal, amit tavaly mutattak be a Frankfurti Motor Show-n. A kocsi megőrizte a sedan tanulmányautó formáit, és a Škoda új arcát mutatja meg vele. Az emblémát a motorház tetőre rakták, ami szintén új. Az új szögletesebb hűtőrács mellé megkapta a süllyesztett első fényszórókat, és C formájú hátsó lámpákat kap a kocsi. A csomagtere 550 literes, ami a riválisainál nagyobb - a Golf 350 literes csomagtartóval rendelkezik, és a Focus 316 literessel, amiknél jelentősen nagyobb helyet ad a Rapid a csomagoknak és az utasoknak.

 
 

... mint egy modern Octavia, hátsó nézetből

 
 

Az elsőkerék meghajtású Rapid, a VW Polo platformjára épül. A motorpalettán öt benzinmotor, és két dízelmotorral kerül piacra. A motorkínálat tartalmazni fogja biztos a 105 lóerős 1.2 TSI négyhengeres benzinmotort, és a nagyon takarékos Greenline erőforrást kb. 74 lóerős 1.2 CR TDI háromhengeres dízelmotorral. Az utóbbi CO2-kibocsátása kevesebb, mint 90g/km és átlagfogyasztása kb. 3,5 l/100 km. A VW csoporthoz tartozó Seat is fogja gyártani a Rapid-ot, a saját változatában, ami az új Toledo lesz. A Toledo koncepciót a Genfi Auto Show-n mutatták be márciusban, és a jövő év elején kezdik meg az értékesítését.

- Kartos Patrik -

2012
 
     
 

hit counter

hit counter

 

2018 Chrysler 300

 

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet