MENÜ

   

Új Range Rover

Néhány részletet megmutatott a Land Rover, az új negyedik generációs Range Rover-ről, aminek a világpremierje a következő hónapban lesz, a Paris Motor Show-n. Az új Range Rover stílust kapjuk vissza, amit a Range Rover Evoque hozott magával. Néhány külső újdonság a kocsin, az új első fényszórók, a beépített LED nappali világítással, és a 22"-es alu. felnikkel. A legnagyobb újdonság a Range Rover fogyása, de ennek ellenére nagyobb lett mint a jelenlegi Range Rover.

  

A hátsó lábtérben lehet majd érezni a növekedést, mivel a 118 mm-rel lett nagyobb a lábtér és a önsúlya pedig 420kg-mal alacsonyabb, mint a most még kapható 3. generáció. A csökkenés köszönhető a teljesen alumínium önhordó karosszériának, ami könnyebb az előd önhordó acélkarosszériájánál 39 kg-mal (és még az új Range Rover Evoque karosszériájánál is könnyebb). A SUV kategóriában a Range Rover az első, ami teljesen alumínium önhordó karosszériával készül, így tehát a kocsi saját tömegét 2.2 tonna alatt tudták tartani. Ennek köszönhetően csökkent a kocsi fogyasztása, és a CO2-kibocsátása is.

                 

Az új stabilizátor hatására sokkal stabilabb kanyarokban, és a kormányzása is érzékibb lett, a sofőrök előnyére. Az újratervezett légrugókat kapja meg és automatikusan alkalmazkodik a vezetési körülményekhez. Még mindig nagy hangsúlyt tesznek a luxusra, ez meg is látszik a rendelhető extrák listáján is. Itt van a Executive Class (vezető osztály), ami a hátsó üléssorba két kényelmes fotelt tesz az alapfelszerelésben járó háromszemélyes pad helyet, és ezen kívül még az új Meridian hang rendszert is kérhetjük az autónkba. A kocsi technikai részletei titkosak a világpremier előtt, ami szeptember 6-án lesz.

                      

A motorkínálat alap motorja a 3.0 literes TDV6 dízel, amit az új fejlesztésű 8 fokozatú automata váltóval szerelnek, ezt követi a 313 lóerős 4.4 literes TDV8. Az alacsonyabb fogyasztással és kevesebb, mint 200g/km-es CO2-kibocsátással. A motor kínálat csúcsán pedig az 5.0 literes Supercharged (kompresszoros) benzinmotor, 500 lóerő feletti teljesítménnyel és 240 km/óra körüli csúcssebességgel. Az új Range Rover-t, az Egyesült Királyságban található Solihullban lévő gyárukban fogják gyártani. Az új modell több, mint 160 országban lesz kapható, a megrendelést most szeptemberben fogják megnyitni, de az autók szállítása csak 2013 elején kezdődnek meg. Az ára 10 százalékát kell először letenni, a kezdőára kb. 24,5 – 25,0 mil. Ft-tól kezdődhet majd, de a csúcs változat a jelenlegiből 35,0 - 35,5 mil. Ft-ot is elérheti,  valamint felveszi a versenyt a hamarosan érkező Bentley, Lamborghini, és Maserati SUV-kal is. 

 

2012-2013?

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet