MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 

 

2013 Maserati Quattroporte - Hírek Maserati - Exkluzív&Sportkocsik -

Jön az új generációs Quattroporte

Az új Maserati Quattroportet hivatalosan leleplezték a 2013-as Észak-Amerikai Nemzetközi autókiállításon (NAIAS), Detroitban. A Maserati szélén áll egy páratlan stratégiával, az ipari növekedésben, ami látható lesz a vállalat jelenlétében, ami a világon 50 000 példányra növekszik 2015-ig. Ez egy megnövekedett ihletése a közeli századnak, ami meghatározza a stílust, az eleganciát és a teljesítményt, valamint a három új modellel belépése a kulcsfontosságú növekedési szegmensben a Maseratinál. Az izgalmas progresszió teszi az új Maseratit valódi globális szereplővé. A jövő kezdődik ma, a teljesen új Maserati Quattroporteval. Mint a zászlóshajó a Maserati modell kínálatában, az új Quattroporte nagyobb, könnyebb, még fényűzőbb és még praktikusabb lett, mint a világszerte elismert autó, amit helyettesít.

 
 

Az új generációs 2013-es Quattroporte igazán vad megjelenést kapott

 
 

A végsebessége 307 km/óra (191 mph), amivel ugyanolyan gyors, mint a két ajtós szupersportkocsik. A hatodik generáció Quattroporte egy jelentős előrelépés, ami nem csak a csúcstechnológia hangja a Maseratinál, a közelgő kínálat az új modellekkel, de szintén hű marad a Maserati hosszú történelméhez, a luxus sport sedanokhoz. Az erőteljes és szabadalmaztatott Maserati motorok, és a nagy utastér magja a Quattroporte dizájnnak. Az új modell uralkodik a hosszú, erőteljes orral és a homorú Trident hűtőráccsal, amivel egy tiszta kapcsolat jön létre a kifutó Quattroportével és a jelenlegi Gran Turismo modellel. Az újonnan fejlesztett közvetlen befecskendezéses motor család, dicsekszik a 3.8 literes V8-as és a 3.0 literes V6-os motorokkal, amik twin-turbós motorok, és tervezett a Maserati Powertrain-nel és a Ferrari szereli össze, a Maranelloi üzemében. Mindegyik verziót felszerelik a legújabb 8-fokozatú automata váltóval, amit a ZF fejlesztett. ... és mindegyik új Quattroporte modell az új technológiával, igazi marad a Maserati gyökereihez.

 
 

Az elegáns és sportos megjelenés, a Maserati egyedülálló részleteivel

 
 

Az új 530 lóerős twin-turbo V8-as motor teszi, nem csak a valaha készült leggyorsabb 4-ajtós Maserativá, de szintén a legerősebb és a legtakarékosabb sedan is lesz. Közvetlen ellentétben a szikrázó teljesítménnyel, a V8 Maserati Quattroporte javította a fogyasztását és az emissziós kibocsátási értékét 20%-kal, a kifutó modellhez képest. A 3.8 literes V8-as motor a Maseratinál, az új teljesítmény viszonyítási alap, amivel 4.7 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órás (0-62 mph) sprintet, és a végsebessége eléri a 307 km/órát, amivel 20 km/órával gyorsabb, mint a Quattroporte Sport GT S kifutó modell. A csúcs modell 200 Nm-re több nyomatékot szállít, mint az előd modell. A V6 twin-turbo Q4 All-Wheel Drive változat szállít hasonló teljesítményt, amivel képes a 285 km/órás (177 mph) végsebességre. Kérlek vedd figyelembe a Q4 változatot nem lesz elérhető, az RHD piacokon, ahol csak V8 és V6 hátsókerék-meghajtású modellek lesznek értékesítve.

 
 

A 2013-es modell egyedülálló jelenség lesz az utakon, mint minden Maserati modell

 
 

A „Q4“ rendszer az egyik a sok közül „elsők“ az új Quattroporteból: a rendszer képes a nyomaték azonnali újraelosztására a teljes hátsókerék hajtástól nagy sebességnél, a tökéletes 50:50%-os elosztásig az első- és hátsó kerekek között, amikor még több tapadásra van szükség. A teljesen új szerkezete megtartja a Quattroporte modellnek, a hagyományos finom kezelhetőségét köszönhetően a majdnem 50:50 %-os súlyelosztásnak, a kettős keresztlengőkaros első felfüggesztésnek és a korszerű 5-link hátsó felfüggesztésnek. Az új Quattroporte szintén új színvonalat szállít a minőségben, minden területen a dizájntól, a fejlesztésen és gyártáson át, egészen a folyamat kezeléséig. Az új modell gyártása az új üzemben lesz, amik kombinálják a Maserati kézműves hagyományait a csúcstechnológiákkal, amik segítenek garantálni a kiemelkedő minőséget a legkisebb részletek ellenőrzésével. A hagyományosan kézzel készített formatervezés folytatódik a Quattroporte utasterében, és ezt kibővítették még több hellyel az utastérben, minden ülésnél a 4- és 5-üléses elrendezéssel.

 
 

Az új Maserati Quattroporte bemutató

 
 

Az utastér luxusa technikailag előrehaladás is, a jellemzőkkel, mint a Maserati Touch Control képernyő, az állítható pedálok, a tolatókamerák és az opciós 15-hangszórós, 1280 wattos Bowers&Wilkins audio rendszer, valamint a WLAN-alapú WiFi. Az eredeti Quattroporte 1963-ban jelent meg a modell kínálatban, a Maserati kitalálta a koncepciót a luxus sportszedannal, és az új Quattroporte folytatja, hogy legyen viszonyítási alap a kiváló minőségű mérnöki munkával, a szupersportkocsi teljesítménnyel és a luxus sedan kényelmével. A zászlóshajó a Trident márkajel alatt, a várható piaci érkezése várhatóan nyáron lesz, és a V6-os modell kezdőára 80 070 £ lesz, a V8-as modell kezdőára 108 125 £ lesz. Maserati a Quattroporte mellet a friss hír, hogy terjeszkedik a Maserati, az USA-ba, Kínába, és Közel-Keletre is.

 - Kartos Patrik -

2013.01.14

 
 

 

 
 

 

 

 

visitor counter

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
 

Egy lenyűgöző sportkocsi Aspidtól 

2013 Aspid GT-21 

  Audi felfrissítette R8-as modelljét 
  2013 Bentley Continental GT Speed

 

 

2013 Holden VF SSV Commodore

 

 

 

 

   

Asztali nézet