MENÜ
   
 

HU  

 
 

2013 Ford Taurus, sport csomaggal

Ford már a Taurus hatodik generációjának frissített változatát kezdi meg értékesíteni, amihez két motort választhatunk, az egyik egy 3.5 literes V6-os EcoBoost feltöltős motor, és a másik egy 2.0 literes sor 4-hengeres EcoBoost motor. A négy felszerelésszint közül választhatnak az ügyfelek, az alapfelszerelés az SE, amit követ az SEL, ezután a Limited és a csúcsfelszerelés az SHO jön, amihez lehet rendelni az új csomagot, ami a Performance nevet viseli, és 1995 $ US felárat kérnek érte. Mindegyik felszereléshez szériatartozék a Security Code nevű kulcsnélküli ajtónyitás rendszer, amihez tartozik a B oszlopon elhelyezett számsor 0-9-es számjegyekkel.

 
 

 

2013 Ford Taurus SHO

 
 

Az SEL felszereltségi szinttől széria felszereltséghez tartozik, a Sirius XM műholdas rádió, és még néhány ilyen különlegesség, ami az Európai kocsikban nem elérhető. Az alapfelszerelésű SE extrák nélkül 26 600 $ (kb. 6 200 000 - 6 210 000 Ft/ 21 000 €), és a csúcsváltozat alapára extrák nélkül 38 995 $ (kb. 9 105 000 - 9 110 000 Ft/ kb. 30 500 €), de az új Performance csomaggal, ami plusz 1995 $-t jelent, így már 40 990 U$D-be (kb. 9 560 000 - 9 570 000Ft/ 32 100 €) kerül Amerikában a Taurus. A Performance sportcsomag tervezői gondoltak a  sportkocsi kedvelőkre, ezzel a csomaggal felszerelt Taurus SHO-val már verseny pályán is meglehet mutatni mit tud a kocsi vezetője.

 
 

 

Igazán sportos megjelenést kapott a tervezőktől a legfrissebb Taurus modell generáció

 
 

A Preformance csomagban a Taurus modellek kapnak egy kis áthangolást: sportosra kalibrált elektronikus rásegítésű kormányzást, rázkódást elviselő merevebb stabilizátor rudat, és hátsó felfüggesztést. A futómű felfüggesztés beállításaira két mód közül választhatunk, az egyik  a  Track Mode (Pálya mód), ami felkeményíti a futóművet, és nagyobb sebességnél is stabilabb a pályán, mint az utcai True Off beállítással. A megállásról új nagy első és hátsó féktárcsák gondoskodnak, sport fékbetétekkel. A Taurus ezenkívül 20"-as kovácsolt és festett felniken gurul, amik nagyteljesítményű sport nyárigumit kaptak. Az új modellt még feldobták korszerűsített hűtővel, és a pótkerék helyett csak javító készletet raktak a Taurus SHO Performace-ba.

 
 

 

2013 Ford Taurus SHO 

 
 

Az kár, hogy Amerikai Egyesült Államokon kívül nem értékesíti a Ford, pedig szívesebben vennék hatodik generációs Taurust, mint egy Mondeo-t, ha dízelmotorral értékesítenék. A formavilaga meg fogott a kocsinak, ha lehetőségem akad akkor ki is próbálom mit tud az amerikaiak Mondeoja.

- Kartos Patrik -

2012

 
     

visitor counter

hit counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet