MENÜ
   

 

 

 

Új Cadillac CTS - 2014

Az új Cadillac CTS hivatalos bemutatója is, a New York-i kiállításon lesz. A már harmadik generációs CTS, ami már 127 mm-vel hosszabb (a tengelytáv 30 mm-vel növekedett), világosabb, és tágasabb lett az elődnél. A legszembetűnőbb változás a kocsin a LED nappali fény, ami nem csak fényszórókban foglal helyet, de az ütközőben is. A hátranyúló fényszórói, és a nagy kétrészes hűtőrács ihletadója a Converj Concept. Az utastere fényűző, mint a kölcsön vett jelzések az Opel Ampera-n/ Chevrolet Volt-on alapuló Cadillac ELR-től.

 
   
A kocsi felszereléséhez tartozik a 11 hangszórós Bose audio rendszer, és a fa, szénszál, vagy alumínium betétek. Az 5-ös BMW és az E Mercedes riválisa lesz. A Cadillac technika terén is jeleskedi, az automata parkolás funkcióval, az automatikus fék rendszerrel (ami alacsony sebességnél automatikusan fékezi), és az adaptív sebességtartó automatikával (tempomat). A kocsi elérhető lesz turbós 2.0 literes, 4-hengeres benzinmotorral, ami 276 lóerőt és 400 Nm nyomatékot tud termelni. A 2.0 literes erőforrást és a 3.6 literes V6-os szívó benzinmotort követi 326 lóerővel és 373 Nm-es nyomatékával. A jelenlegi legerősebb verzió pedig, egy szintén 3.6 literes V6-os benzinmotort kapott, de ez már turbófeltöltőt is kap, így már 426 lóerő a teljesítménye és a forgatónyomatéka 583 Nm.  
   

Az új CTS-V-ről még nincs információ, de valószínű még mindig a jól bevált V8-as erőforrásnál maradnak, amit esetleg átdolgoznak a takarékosság és a plusz lóerők érdekében. Az ügyfeleknek addig is míg meg nem érkezik a CTS-V, be kell érniük a VSport-val, ami új modell a CTS kínálatában. A felszerelés szintje olyan lesz, mint a BMW-nél az M-Sport modelleké. A VSport a 3.6 literes V6-os turbós erőforrást fogja használni, átdolgozott kormányzással, Brembo fékekkel, sport gumiabroncsokkal, és sperrdiffivel (LSD).

- Kartos Patrik -

2013. 03. 28., 22:28:37

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet