MENÜ
   

 

 

 

 

Új 2013-as Audi RS6 Avant

Az új RS6 Avant elődjénél könnyebben, és gazdaságosabban kínál még dinamikusabb teljesítményt. A százassprintje mindössze 3.9 másodperc, a csúcssebessége pedig akár 305 km/óra is lehet. A meghajtásáról már kisebb erőforrás gondoskodik, ami egy 4.0 literes TFSI benzinmotor 560 lóerővel. Az előd még a Lamborghini-ből származó 5.0 literes V10-es egységet használta. Az új RS6 ezzel az új erőforrással 100 km-en beéri 9.8 literrel. Az RS6 Avant a mindennapok sportautója. A Quattro GmbH RS modelljei, az erős motorjaival az Audi modell programjának csúcsát jelentik. A 4.0 literes erőforrás 1 éve mutatkozott be, ami az új RS6 Avant-ban ugyanazt a teljesítményt adja le, mint az 5.0 literes V10-es az elődjében.

 

 

2013 Audi RS6 Avant

 
A V8-as Biturbo erőforrás 560 lóerejét 5700-6700-as percenkénti fordulaton adja le, a legnagyobb 700 Nm-es nyomatéka viszont már 1750-es fordulattól rendelkezésünkre áll, egészen 5500-as fordulatig. Az alacsony fordulaton leadott nagy teljesítményében a "Twinscroll" rendszerű turbófeltöltőknek is szerepe van, amelyek a töltőlevegő hűtőjükkel a V-térben helyezkednek el a hengersorok között. Egyes hengersorok kipufogó oldala befelé, míg szívósora kifelé néz, aminek kompakt beépítési mérete, és a minimálisra csökkent áramlási veszteség az előnye. Az RS6 csúcssebessége 250 km/óra, de Dynamic csomaggal már 280 km/órára növelhetjük, és ha még ez sem lenne elég ott van a választékban a Plus Dynamic csomag, amivel már 305 km/óra a csúcssebesség. Az alacsony fogyasztást segíti az új COD rendszer, ami nem más, mint a henger lekapcsolási rendszer, és még a Start-Stop rendszer is besegít.  
 

A motor négyhengeres üzemben működve fellépő rezgéseit az aktív motorfelfüggesztések egyenlítik ki. A 4.0 literes motorhoz kapcsolt 8-fokozatú Tiptronic automata sebességváltó nagyon gyorsan vált, amit D és S üzemmódokban használhatunk. Az RS6 Avant mozgékonyságát és stabilitásának növelését a sport-differenciálmű is segíti, amit extraként kérhetünk hozzá. Az új modell igen gazdag alapfelszereltséggel érkezik majd, ami tartalmazza az extra LED hátsó lámpákat, a gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszert, a megvilágított küszöbléceket, és a speciális vezőt információs rendszert. Plussz a parkolássegítő és a sebesség szabályozó rendszer alapfelszerelés része, mint a 3 zónás automata klíma, és a 10 hangszórós audio rendszer. Az extrái között megtalálhatjuk, a teljesen LED fényszórókat, az első- és hátsó kerámia fékeket, a hátsó sport-difit, illetve DRC kiegészítésével Sport futómű is rendelkezésre áll. Az előbb említetteken kívül még megtaláljuk itt a Dynamic - , Comfort -, és High-end csomagot, valamint még a szélvédő-kijelző (Head-up-display), a fejlett vezető segédrendszerek, valamint a 15 hangsugárzó, amelyek összteljesítménye 1200 W "Bang end Olufsen Advanced Sound System".

- Kartos Patrik - 

2012-2013?

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

 

 

 

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet