MENÜ
   

 

 

 

2012 BMW 3-as Sedan – F30

BMW bemutatta az új 6. generációs BMW 3-as Sedan-t, a világ legkeresettebb prémium autóját, aminek referencia értékei a sportosság, az elegancia, és a kényelem. Az új modell generáció növekedett méretben az elődhöz (E90) képest. A növekedés nyomtáv szélességében elöl +37 mm és hátul +47 mm, valamint hosszában is növekedett 93 mm-t és a tengelytávja 50 mm-vel lett nagyobb, amik hangsúlyozzák a sportos megjelenését. Az új 3-as BMW a külső megjelenése mellett belül is növekedett, érezhetően a hátsó utasok kaptak nagyobb helyet. A 3-as széria elérhető három felszereléssel a SportLine, a LuxuryLine, és a ModernLine felszerelés szintekkel.

 

 

2012 BMW 3 Sedan SportLine

 
Az új 3-as Sedan meghazudtolja a méret növekedését, mivel a súlya ennek ellenére is csökkent 40 kg-val az elődhöz képest. A hozzáadott sportos teljesítmény tipikus jellemző a német márkánál, valamint tovább fokozták a kényelmi szintjét. Az új modellhez kifinomult, gazdaságos, és erős motorokat kínál a BMW. A motor választék tartalmazza az új BMW TwinPower Turbo technológiás motorokat is, már a piaci indulásakor. A motor választék kapott két optimalizált dízel hajtásláncot, és a már sikeres 6 hengeres benzinmotorokat sem hagyták ki a kínálatból. A motor kínálat még tartalmazza az új turbófeltöltős 4-hengeres 328i-t is. A legújabb generációs benzinmotorok biztosítják a dinamikus vezetési élményt, az alacsony üzemanyag fogyasztást, és CO2-kibocsátást.  

 

2012 BMW 3 Sedan M Sport Package & ActiveHybrid

 
A BMW lesz az első autógyártó, ami kínál 8-fokozatú automata váltót a prémium középkategóriás szegmensben. A dízel és benzinmotorok kapnak, Auto Start-Stop funkciót, alap felszerelés részeként. Az új modellhez alapfelszerelésben 6-fokozatú kézi váltót szerelnek, és választható lesz még 8-fokozatú automata váltóval is. Az új 8-fokozatú automata váltó fokozza a váltási komfortot, a dinamikus teljesítményt, és a hatékonyságot. A BMW EfficientDynamics technológia felsorakozik az Auto Start-Stop funkcióval, a Brake Energy Regeneration (fék energia regenerálás), az Optimum Shift Indicator (optimális fokozat jelző), és a szükséges segítő eszközök csökkentik a fogyasztást. A Driving Experience Control kapcsoló kínál Comfort, Sport, Sport+, és már ECO PRO módot is. A BMW 320s EfficientDynamics Edition csúcsteljesítménye 163 lóerő (120 kW), ami mellett a fogyasztása csak 4,1 l/100 km (68.9 MPG), és a CO2-kibocsátása 109 g/km. Az új generáció már elérhető lesz, ActiveHybrid változatban is.  
    

A BMW ConnectedDrive kínál vezető asszisztens technológiát, és mobilitás rendszereket. Az új prémium modell megkapja a teljesen színes Head-Up kijelzőt, ami kulcsfontosságú információkat vetít a szélvédőre a vezető látóterébe. A Surround View (térhatású nézet), a Side View (oldalnézet), és a Top View (felül nézet) biztosít madár látást a vezetőnek. A parkoló asszisztens rendszer segít a vezetőnek a parkoló helyre való manőverezésben. A BMW ConnectedDrive még tartalmazza az Active Cruise Control-t (aktív tempomat) – a Stop&Go funkcióval, a Lane Change Warning (sáv váltásra figyelmeztető) rendszert, és a Lane Departure Warning (sávelhagyásra figyelmeztető) rendszert - a kamera alapú Collision Warning (ütközésre figyelmeztető) rendszerrel, ami először lesz elérhető a 3-as Sedan-hoz. A Real-Time Traffic Information (RTTI – valós idejű közlekedés információ) szintén a vezetőnek segít a közlekedésben, a BMW ConnectedDrive-on keresztül. Az innovatív kényelemet tovább fokozzák a hands-free szabadkéz csomagtér ajtó nyitás funkcióval, és a hozzáadott Active Protection utas védelemi rendszerrel.

- Kartos Patrik -
 
2012
 
     
 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet